Stang ut i Agdermesterskapet

Ingen av Grane-lagene klarte å spille seg til finaler i årets Agdermesterskap.

Seks Grane-lag var i aksjon lørdag 9. januar og søndag 10. januar til det årlige Agdermesterskapet i Sørlandshallen. Det spilles femmerfotball på små baner, noe som stiller store krav til teknikk, tempo og presisjon.

Lørdag var det to G15-lag, samt to G19-lag fra Grane som var i aksjon. Både G15-1 og G15-2 ble slått ut i kvartfinalene i sin årsklasse. Selv om noen av de beste G15-spillerne ble spart til G16-klassen søndag, så var det nok litt skuffende at ingen av lagene kom lengre i turneringen. Men det stemte aldri helt spillemessig, og G15-1 tapte både for Froland, Våg og Vigør. Bare i kampen mot klassevinner Våg viste guttene noe av sitt potensial. En en god og jevnspilt kamp ble det til slutt 2-3-tap i det innledende puljespillet. Med et nødskrik karret laget seg videre til cupspillet, takket være rimelig god målforskjell. G15-2 viste fine takter og presterte bra, selv om også de ble slått ut i kvartfinalen.

I G19-klassen stilte også Grane med to lag. G19-2, som var sammensatt av førsteårsjuniorer, klarte seg bra i det innledende gruppespillet og gikk videre til cupspillet etter to uavgjorte og to seire. I åttendedelsfinalen ble imidlertid Gimletroll for sterke. Gimletroll stilte et juniorlag som var sammensatt bare av spillere fra klubbens A-stall, og da kom Granes førsteårsjuniorer til kort.

G19-1, som bestod av juniorspillere fra Granes A-stall, hevdet seg imidlertid meget bra og var det Grane-laget som gjorde det best i helgens turnering. Etter å ha gått videre fra den innledende puljen, spilte det seg etterhvert til semifinalen. På veien slo de blant annet ut Gimletrolls sterke lag. Mot Søgne i semifinalen hadde nok Grane ballen i 70-80 prosent av kampen, men manglende tempo og fremdrift bidro til at ballbesittelsen ikke ble omsatt i tilsvarende målsjanser mot et Søgne-lag som lå dypt og tålmodig og ventet på Grane. Det stod 2-2 etter ordinær tid, og da det heller ikke ble avgjørelse i ekstraomgangene, så endte det hele i straffesparkkonkurranse. Denne tapte Grane 2-4.

Søndag var det G16-lagene som var i ilden. G16-1 vant sin innledende pulje og møtte Vigør i kvartfinalen. I en rimelig jevn kamp kom Grane til kort og tapte til slutt 2-4. Grane-2 gjorde flere meget gode kamper, men måtte se seg slått ut etter de innledende kampene da de tapte den avgjørende kampen mot Vigør med 2-5. Selve kampen var imidlertid jevnere enn resultatet tilsier.

Helgens turnering var først og fremst en påminnelse om at det er mye å jobbe med, og at det også jobbes meget bra i en rekke av de andre klubbene på Sørlandet. I Aust-Agder er det fortsatt Grane og Jerv som er de klart dominerende lagene i aldersbestemte årsklasser, men ambisjonen for Grane skal alltid være å hevde seg blant de aller beste i landsdelen. Da må vi nok opp noen hakk når alvoret starter til våren….

About Stig Solberg