G15-laget videre i Adidas cup

Granes G15-lag er videre i Adidas cup etter tre strake seire i det innledende puljespillet. Søndag 30. mai ble Åsgårdstrand slått 4-3 i en spennende kamp på Bjønnes. Grane var […]

Granes G15-lag er videre i Adidas cup etter tre strake seire i det innledende puljespillet.

Søndag 30. mai ble Åsgårdstrand slått 4-3 i en spennende kamp på Bjønnes. Grane var det klart beste laget, kampen sett under ett, men det ble likevel smådramatisk mot slutten da Åsgårdstrand fikk inn sin tredje scoring på overtid og dommeren valgte å legge til nesten fem minutter utover ordinær tid.

Årsgårdstrand er regnet som Vestfolds beste lag i denne årsklassen. De vant dessuten interkretsserien for Vestfold, Buskerud og Telemark i G14-klassen i fjor, og det er ingen tvil om at dette er et meget godt lag. Da Grane møtte den i Skeids sponsorcup tidligere i vår, ble det et klart nederlag for våre gutter. Imidlertid var dette i en «ubetydelig» plasseringskamp helt mot slutten av turneringen, der Grane-guttene var preget av liten motivasjon og slitne bein.

Da lagene møttes på Bjønnes søndag var det på mange måter Åsgårdstrand som kom best igang. De vant duellene på midtbanen og spilte en mye mer direkte fotball enn Grane. Men til tross for at solide Dhurim Ramadani ikke var tilgjengelig til denne kampen, så ryddet Granes bakre firer greit opp i det meste som kom tidlig i kampen.

Det var Grane som tok ledelsen etter ca 15 minutters spill. Åsgårdstrand utlignet til 1-1, men Grane tok stadig mer over og fikk også en viktig 2-1 scoring kort tid før pause.

Bare få minutter ut i andre omgang økte Grane ledelsen til 3-1 og dominerte i store perioder kampen fullstendig. Det hele virket avgjort da Grane gikk opp til 4-1. Men mot slutten av kampen raknet det imidlertid noe for Grane. Unødvendige forsvarsfeil straffer seg alltid mot god motstand og Åsgårdstrand reduserte til både 4-2 og 4-3. Det siste målet kom 30 sekunder på overtid, men ettersom dommeren valgte å legge til så mye tid – til tross for lite skader og annet unødvendig opphold i spillet – så ble det litt neglebiting på Grane-benken de siste minuttene.

I tillegg pådro vi oss unødvendige frispark i mot og gule kort vi overhodet ikke trengte å få mot oss, mens Åsgårdstrand slo langt mot sine sterke og raske spisser. Grane klarte likevel å ri stormen av – og dermed en seier som alt i alt må sies å være fortjent, selv om altså gjestene fra Vestfold kanskje var best helt i starten av kampen, og også i de dramatiske sluttminuttene.

Grane er nå klare for åttendedelsfinalen i turneringen som regnes som uoffisielt NM i årsklassen.

Tags: ,

About Trond