Inspirert av Stabæk

Morten Tveit var instruktur for Granes G15-gutter under trenersamlingen 5. juni 2010.

Stabæk bruker millionbeløp hvert eneste år på sin junioravdeling. – Det er lønnsomt å utvikle egne spillere fremfor å kjøpe dyrt fra andre klubber, mener Stabæks juniortrener og spillerutvikler, Morten Tveit.

Morten Tveit var invitert til Bjønnes første helgen i juni for å inspirere både trenere og spillere i Arendals-området. Tveit har selv bakgrunn fra Grane, men flyttet fra Arendal som 16-åring for å gå på NTG i Bærum. Som 20-åring konstaterte han at det kanskje var for langt frem til å nå målet om å bli Tippeliga-spiller, og dermed satset han på en trenerkarriere i stedet. Tveit har hatt stort suksess som spillerutvikler og trener for Stabæks juniorlag. De to siste årene har laget vært i NM-finalen, samtidig som klubben har lykkes med det aller viktigste; nemlig å få frem spillere fra egen junioravdeling som etablerer seg på Stabæks A-lag i Tippeligaen.

I Stabæk er det fem dimensjoner som er viktige for utviklingen av enkeltspillere. Dette er oppsummert i begrepet FATTA:

Fotballforståelse
Arbeidskapasitet
Teknikk
Tempo
Attitude

Spillere som er aktuelle for Stabæk blir alltid vurdert etter disse kriteriene. – Fotballforståelse og attitude blir spesielt vektlagt. Om en 13-åring fortsatt har ting å jobbe med når det gjelder arbeidskapasitet, styrke og utholdenhet, så er ikke det så farlig, understreket Tveit.

Etter et halvannet times langt foredrag for ca 20 trenere i aldersbestemte klasser, demonstrerte Tveit hvordan en typisk økt i Stabæk gjennomføres. Det var Granes G95-gutter som fikk gleden av å være med på økten, samtidig som trenerkorpset fikk se hvordan en toppklubb legger opp treningene for sine talenter.

Morten Tveit har sagt seg villig til å gjenta suksessen senere i høst, noe vi håper å få til.

About Trond