Tap i kvartfinalen i Dana cup

Tyske Düren-Niederau ble dessverre for sterke i kvartfinalen i Dana cup.

Det tyske laget Düren-Niederau ble for sterke i kvartfinalen og vant 3-1 mot Granes G15-lag.

Grane-guttene kan likevel se tilbake på en meget sterk turnering der de vant kamper på rekke og rad mot sterk internasjonal motstand.

I det innledende gruppespillet møtte de først to norske lag. Mot både Mathopen og Råde dominerte Grane-guttene banespillet fullstendig, men motstanderne ble spilt lave – og forsvarte seg stort sett med 10 mann innenfor egen 16 meter. I begge fikk Grane mål imot etter helt unødvendige feil, men guttene var tålmodige og visste at resultatene ville komme.

Det kan være risikabelt i turneringer der omgangene bare er på 25 minutter og man derfor har mindre tid på seg enn i vanlige seriekamper, men i begge de to første kampene vant Grane til slutt 2-1.

Dermed var det en ren gruppefinale da Grane møtte et lag fra Odessa (ved Svartehavet i Ukraina) i den siste puljespillskampen. Ukrainerne viste seg som et ufint lag. I tillegg til at de selv spilte langt tøffere enn regelboka tillater, så hev de seg som om de skulle vært skutt når de tapte en duell. Men en meget myndig – og streng – dommer klarte å holde styr på kampen. Det ble delt ut flere gule kort til begge lag – og ukrainerne fikk mot slutten av kampen også en spiller utvist. Men da var kampen forlengst avgjort og Grane var puljevinner etter 3-0-seieren.

Dermed slapp laget å spille 1/32-delsfinale og gikk direkte til 1/16-delsfinale. Her møtte Grane tyske Büchen-Siebeneichen SV. Men tyskerne hadde ingen muligheter mot det sterke Grane-laget og arendalittene vant til slutt komfortabelt 3-1, i en kamp der tomålsscorer Haakim Wilkinson utvilsomt var kampens store spiller.

Haakim var også helt dominerende i 1/8-delsfinalen der enda et tysk lag var motstander. Frisia SV Risum-Lindholm hadde ikke nok å stille opp med og Grane vant enda en 3-0 seier.

Fredag kl 14.10 var det avspark i kvartfinalen mot tyske Düren-Niederau. Denne klubben har tradisjoner for å gjøre det meget godt i alle årsklasser i Dana cup og våre gutter kom dessverre til kort i denne kampen. Sluttresultatet ble 1-3, og dermed er Dana cup-eventyret over for i år. Kvartfinaleplass er likevel en historisk god plassering av et Grane-lag i en av de tre store skandinaviske cupene (Dana cup, Norway cup og Gothia cup er de tre største turneringene).

Grane har også hatt med et G16-lag og to G13-lag. Disse har også levert god innsats, men uten å kvalifisere seg til A-sluttspillet. I B-sluttspillet ble G16-laget slått ut i første sluttspillrunde, mens begge G13-lagene tok seg videre til andre runde i B-sluttspillet.

Rapportene fra Danmark er ellers at det har vært en meget vellykket turnering – også sosialt.

PS! Laget som slo ut Grane i G15-klassen, Düren-Niederau, vant 3-1 også i semifinalen mot norske Vidar fredag kveld. Finalen i klassen spilles dermed mellom Düren-Niederau og det makedonske laget Albarsa-Skopje. Tre av de fire norske lagene som var kvalifisert for kvartfinaler ble slått ut, mens altså Vidar ble slått ut i semifinalen.

Tags: ,

About Trond