Klare for sluttspill!

Fotballbragd av G95 da Grane kvalifiserte seg for sluttspillet i Adidas cup!

Granes G15 lag er klare for sluttspillet i Adidas cup etter en høydramatisk kvartfinale mot Djerv 1919.

Granes 1995-årgang går dermed i fotsporene til 1992-generasjonen som klarte i kvalifisere seg til sluttspillet i Adidas cup tre år på rad. 95-guttene har to år på rad vunnet det innledende puljespillet, men vært uheldige med trekningen og møtt svært sterke lag i åttendedelsfinalen.

I år har imidlertid Grane-guttene vært utilnærmelige i sine kamper. De gikk ubeseiret gjennom gruppespillet, der blant annet fjorårets interkretsmester (Vestfold, Buskerud og Telemark) Åsgårdstrand ble beseiret. I åttendedelsfinalen var det Lier som ble et nummer for små for Grane. Men i kvartfinalen visste man at det var tøff motstand som ventet. Haugesunds-laget Djerv 1919 har imponert i en rekke eliteturneringer, i tillegg til at de også har gjort seg bemerket gjennom å beseire lag som IFK Göteborg, Örgryte og Karlskrona. Laget har også beseiret Vågs sterke G15-lag i år, i tillegg til at de har spilt jevnt mot Stabæk – men dog tapt.

Grane-guttene imponerte på sin side i Dana cup, men ble der slått ut i kvartfinalen. I eliteturneringer har resultatene variert en del.

I kampen mot Djerv 1919 tok Grane ledelsen etter ca 15 minutter. Haakim Wilkinson fyrte av en kanon som gikk inn helt nede ved stolperoten. Etter ca en halvtime doblet Adrian Johansson ledelsen til 2-0 og det meste så ut til å gå Granes vei. 2-0 ble også pauseresultatet.

I andre omgang økte Haakim Wilkinson Grane-ledelsen til 3-0 etter et indirekte frispark som ble idømt på grunn av tilbakespill til keeper. Haakim kronet verket med å sette inn 4-0 også, og da regnet de fleste med at veien til sluttspillet var klar. Men rett etter 4-0-scoringen reduserte Djerv 1919 på et selvmål. Da Haugsund-guttene reduserte til 4-2 med ni minutter igjen, fikk de ytterligere et boost i troen på at de kunne greie å hente inn igjen ledelsen Grane hadde skaffet seg. Grane på sin side begynte å få panikk og høye skuldre og ble presset bakover. Få minutter før slutt kom 4-3-scoringen – og en veldig komfortabel ledelse så ut til å smuldre bort.

Men Grane-guttene klarte å ro det i land til slutt – og dermed er guttene klare for semifinale i Adidas cup. Det arrangeres ikke NM i G15-klassen, så dette er å betrakte som et uoffisielt norgesmesterskap, selv om ikke alle de beste lagene i Norge deltar. Det er uansett en svært sterk prestasjon å spille seg frem til sluttspillet på Gjøvik.

I sluttspillet vil Grane spille en semifinale 11. september. Dersom laget vinner semifinalen, er det klart for finale 12. september. Alternativt blir det bronsefinale 12. september.

Tags: ,

About Trond