Dommersamling i Lyngdal 2018.

Marius Lien ble kåret til Årets Dommer :  Foto : Tore Myrberg Over 100 dommere var samlet i Lyngdal i helgen 3. 0g 4. februar for å gå igjennom nye […]

Marius Lien ble kåret til Årets Dommer :

 Foto : Tore Myrberg

Over 100 dommere var samlet i Lyngdal i helgen 3. 0g 4. februar for å gå igjennom nye regler og retningslinjer for sesongen 2018.

Flere prisvinnere :

Kristoffer Gullhav fra Imås fikk i 2017 to prøvekamper i eliteserien, og har ny fast kommet inn på dette nivået. Steffen Abrahamsen fra Randesund IL har også tatt et stort steg som assistentdommer, og er nå klar for OBOS-ligaen.

Årets rekrutteringsdommer ble Javi Martens fra Øyestad IF, en ung dommer som nå er autorisert som kretsdommer, og som har tatt store steg hele veien i sin dommerkarriere så langt.

Siste prisen som ble delt ut var årets breddedommer. Denne gis til en dommer som over tid har bidratt positivt som dommer, både med sin innsats på banen og innad i dommermiljøet. Her var det Bjørn Bilstad fra IK Grane som ble hentet fram og mottok pokalen.

 Foto : Tore Myrberg

Uten dommere , stopper fotballen sier mange, og vi skal være klar over dommerens aller viktigste funksjon på banen er å beskytte spillere fra skader og bevare spillets renome og rykte, som er en av verdens største idretter.

Grane satte en liten rekord i Lyngdal denne helgen med flest dommere fra samme klubb:  Det er strålende !

De som deltok :  Sander Flikka Jacobsen, Abdul Khadir Sudi, Omar A. Puntervold, Leon Roshan, Ulf Martin Grindheim, Junior Lifenya, William Holland Larssen, Henrik Tønseth, Arien Golgoli , Ibrahim Hammou og Bjørn Bilstad. (Tim Borås Rike var forhindret og kunne ikke delta)

Kriterier som man prøver å følge opp i fellesskap :  Uforsiktig – Gir normalt frispart og ikke noe mer.

Hensynsløs – Gir frispark og gult kort.

Volsomt – Gir frispark og rødt kort

SPA – Stoppe en positiv angrepsmulighet – Gir gult kort.

Hindre målsjanse i løpet av de neste 2-3 sek. Gir rødt kort. Hvis dette er innenfor målfeltet kan det begrenses med gult og straffe, hvis det var et redelig forsøk til å spille på ballen.

Nytt av året, er at G12 skal spille 9er fotball med offiside, men det skal fortsatt være klubbdommere som skal dømme her. Nytt klubbdommerkurs vil bli avholdt i starten av April.

Det kom mange nye regler og retninglinjer i 2017, det som er den største endringen for 2018, er at nå er alle like mye innvoldvert, spillere, reserverespillere, trenere, ledere, lege/fysiopersonell, altså alle som står på kamprapporten på banen og i teknisk område.  Vær obs !  Hvis ballen er i spill og det nå skjer noe utenfor banen, fortsetter spillet med direkte frispart inn på spillebanen, hvis dette da er bak mål, kan det da bli straffespark.

Hvis det er noen lag/kull som ønsker en oppfrikning av nye regler og retningslinjer før sesongen 2018 er det bare å ta kontakt.

Mvh Bjørn Bilstad, dommerkontakt Grane Arendal Fotball.

Mobil nr. 98 23 27 14

About BB