Fotballens koronavettregler og hvordan vi skal forholde oss!

Til trenere, foreldre og spillere. NIF (Norges Idrettsforbund) og FHI (Folkehelseinstituttet) er denne uken blitt enige om at organisert aktivitet på fotballbaner er bedre enn uorganisert aktivitet på de samme […]

Til trenere, foreldre og spillere.

NIF (Norges Idrettsforbund) og FHI (Folkehelseinstituttet) er denne uken blitt enige om at organisert aktivitet på fotballbaner er bedre enn uorganisert aktivitet på de samme baner. NFF (klikk på NFF for å komme til siden) har utarbeidet koronavettregler for aktivitet knyttet til fotball.

Dette medfører at klubbene får et større ansvar for å tilrettelegge trening/aktivitet slik at smittevernreglene blir overholdt. Smittevernreglene kan ikke gjentas for ofte; minst 2 meters avstand, ikke større grupper enn 5 personer (inkludert 1 voksen), ikke berøre hverandre, vaske ballen med såpe etter bruk ikke bruke heade øvelser med ball og ha god håndhygiene.

Arendal kommune har åpnet sine anlegg og oppfordrer klubbene til å åpne sine. Granehallen AS som drifter Skydebanen har imidlertid sagt at Skydebanen er stengt til over påske. Dette pga vanskeligheter med å overholde regelverket da ansatte er permitert/har ferie. Granehallen er også stengt for aktivitet.

Vi i Grane Arendal Fotball vil prøve å gjøre noen forsøk med aktivitet/organisert fotballaktivitet for noen av de eldste først, 16 års laget og 15 års laget. Denne aktiviteten vil bli planlagt lagt til Norac stadion på dagtid i påskeuka. Dette blir da fotballaktivitet i henhold til regelverket slik NIF og FHI har bestemt. For de andre lagene i klubben vår er det mulig å organisere aktiviteter, men foreløpig ikke på Skydebanen. Gjør det gjerne i nærområde sammen med foreldre eller søsken og gjør det så sikkert som det er mulig uten å smitte omgivelsene. Det er særdeles viktig å vite at det må være voksne med barna slik at vi ikke kommer i situasjoner hvor smitte spres via våre aktiviteter.

Til slutt vil vi ønske dere alle en god påske og håp om at fotballen igjen skal rulle så normalt som mulig igjen så snart det lar seg gjøre.

About Kåre Mortveit