Granegutt til Start

Rafa Mertens har vært utrolig dedikert i alt han har foretatt seg siden han kom til Grane som 7 åring, og vi tror denne karen kan nå langt…

Vi heier på deg Rafa.

Grane-talent (15) markerer seg i ny klubb: – Utrolig følelse

Som en av to arendalitter i Starts talentfulle G16-lag legger Rafa Mertens ned mye tid for å imponere sin nye klubb.

Høyrebacken Rafa Mertens var en del av Granes svært talentfulle 2005-lag. Gjengen leverte gjennom flere år knallsterke resultater i store turneringer.

15-årige Mertens signerte i november for Start, og ble med det en del av klubbens G16-lag.

– Å spille for en så stor klubb som Start har vært en av mine store drømmer, så å signere kontrakten var en utrolig følelse, forteller Rafa stolt.

TALENTER: Arendalittene Rafa Mertens (nummer én fra venstre foran) og Adrian Sunde (nummer to fra venstre bak, ved siden av Starts utviklingsleder Alexander Øren) er de innslagene fra gamle Aust-Agder i Starts talentfulle G16-lag. Foto: IK Start

Han har «alltid» drevet med fotball – idrett ligger tett til hjertet i familien. Faren spilte fotball i hjemlandet Belgia som ung, og storebror Javi (18) har allerede rukket å bli en profilert kar i dommermiljøet.

Det er for øvrig ingen link til den belgiske stjernen Dries Mertens.

Siden sjuårsalderen har Rafa spilt i Grane.

Bra for regionen

– Både spillerne og trenerne i klubben har gjort meg til en bedre spiller. I Grane kunne jeg utvikle meg, og fikk muligheten til å spille meg inn på kretslaget og nå på G16-laget til Start.

Rafa Mertens er en av to arendalitter i det talentfulle Start-laget. Fra før har Agderposten omtalt Adrian Sundes overgang til Kristiansand-laget.

Rafa er klar på at dét sender et godt signal om fotballen i tidligere Aust-Agder.

– Det er jo flest fra vest på Starts lag, men vi viser at vi kan i øst også.

– Deilig å takle igjen

Denne uka ble det åpnet opp igjen for normal trening for fotballspillere runder 20 år.

Gleder var stor da Rafa og resten av laget endelig kunne gå i taklinger som før på treningsfeltet.

– Ja, det var deilig. Veldig deilig å kunne gå inn i en god takling – på ball – igjen!

Han trener for tiden fire økter i uka med Start, selv om han fortsatt bor i Arendal. 15-åringen, som fyller 16 i slutten av august, melder derimot at pendlingen fram og tilbake ikke er noe problem – selv om det dermed går åtte timer i uka til kjøring pluss to timer per trening.

I GANG: Rafa Mertens (til venstre) og resten av laget er godt i gang med treningene på Sør Arena. Foto: IK Start

Til høsten er planen å flytte til Kristiansand og bo sammen med storebroren og gå på KKG (Kristiansand Katedralskole Gimle).

– Så da blir det fullt fokus på fotball og Start?

– Foreldrene mine sier alltid at det er skole først, så fotball. Men for meg settes de to likt, svarer Rafa og ler.

Får skryt

Rafa Mertens omtaler seg selv som en høyreback som alltid kriger på banen, gjør sitt beste for laget og for å oppmuntre sine lagkamerater.

I etterkant av signeringen har arendalitten også høstet skryt fra Starts utviklingsleder Alexander Øren.

– Det er en veldig spennende gjeng som har kommet, og klubben gleder seg til jobben videre. Gutta har vært her en måneds tid nå, og vi kan nå se at ting begynner å falle på plass, sier Øren om Starts G16-lag til klubbens hjemmeside.

– Rafa har høy tilstedeværelse i spillet, er en ledertype som tar ansvar. Flink til å gjøre andre rundt seg bedre. Har også et høyt bunnivå, som er veldig bra å ha, forteller utviklingslederen om Rafa.

About FrankJohansen